Cauta
Sedinta ordinara cu «de toate» la Consiliul Local Onesti29/01/2018


Peste 20 de proiecte de hotarare se afla pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Onesti, ce va avea loc maine 30 ianuarie, de la ora 14. Sedinta va fi deschisa cu aprobarea atribuirii si incheierii Contractului prin concesionare a gestiunii serviciului de operare a instalatiilor de deseuri si cu aprobarea cotizatiei anuale aferente fiecarui membru al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubrizare Bacau pentru anul 2018. Modificarea Hotararii Consiliului Local privind aprobarea procedurii de atribuire a criteriilor de selectie a operatorilor taxi si a taximetristilor independenti si de stabilire a comisiei de aplicare a acestora, modificarea Regulamentului de organizare si functionare a sistemului de parcare cu plata in municipiul Onesti si aprobarea Studiului de oportunitate, a modelului de contract de delegare a gestiunii , a caietului de sarcini si a inventarului bunurilor mobile si imobile aferente Serviciului de iluminat public in Onesti sunt alte trei proiecte de hotarare ce vor fi analizate si dezbatute in aceasta sedinta ordinara a Consiliului Local. In privinta ultimului proiect mentionat se are in vedere delegarea gestiunii Serviciului de iluminat public catre SC Domeniul Public si Privat SA Onesti.

O alta problema importanta a acestei sedinte este aprobarea Retelei scolare a municipiului Onesti pentru anul de invatamant 2018–2019. Pe ordinea de zi se mai afla aprobarea Planului de analiza si acoperire a riscurilor pentru acest an, a Regulamentului de organizare si functionare a Politiei locale a municipiului Onesti si a Planului Urbanistic Zonal, cu modificarea limitei intravilan pentru construire magazin DEDEMAN si dotari aferente. Consilierii locali vor decide si aprobarea cesionarii drepturilor unor contracte de concesiune, a unei anexe la o hotarare privind aprobarea Regulamentului privind modalitatea de acordare a locuintelor de serviciu aflate in proprietatea municipiului Onesti si actualizarea cu rata inflatiei (comunicate de Institutul National de Statistica), a cuantumului chiriei aplicabile in acest an pentru locuintele ANL, a celor sociale si din fondul locativ de stat.

Un fapt demn de remarcat este ca la aceasta sedinta a Consiliului Local se va lua in discutie rezilierea Contractului de asociere incheiat intre judetul Bacau si municipiul Onesti, aprobat prin Hotararea Consiliului Judetean nr. 17 / 2010. Aceasta hotarare certifica aprobarea asocierii Consiliului Judetean Bacau cu Consiliul Local Onesti in vederea realizarii in comun a "Planului de investitii prioritare necesare conformarii cu Standardele impuse de Uniunea Europeana referitoare la calitatea apei potabile si tratarea apei uzate" prevazut in etapa a I a a Master Planului judetului Bacau. Ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Onesti este completata de proiectele de hotarare privind aprobarea costului mediu lunar de intretinere pe anul 2018 la Caminul pentru persoane varstnice din str. 8 Martie, nr. 26, pentru aprobarea Planului de actiuni / lucrari de interes local pentru repartizarea orelor de munca beneficiarilor de ajutor social si a Raportului privind activitatea asistentilor personali in semestrul II / 2017. De asemenea, pe langa modificarea statutului de functii pentru aparatul permanent al Consiliului Local si al institutiilor / serviciilor publice din subordinea Consiliului Local, pe ordinea de zi a acestei sedinte ordinare se mai afla analiza unei petitii semnate de catre Constantin Lazar (presedinte al PNL Onesti) si o informare precum si prezentarea, de catre consilierii locali, a problemelor diverse din municipiul Onesti.
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII

Pictura realizata de Carmen Mocanu