Cauta
Septembrie, cu vesti de la Consiliul Local Onesti03/09/2018


Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Onesti din ziua de 14 august s-au regasit multe din problemele curente cu care se confrunta autoritatile locale. Astfel, consilierii onesteni au decis asupra aprobarii unor liste, modificarea unor hotarari ale Consiliului Local, indreptarea erorii materiale din cuprinsul unei anexe si in privinta reactualizarii statutului de functii la institutiile si serviciile publice din subordine. Un alt proiect de hotarare important de pe ordinea de zi a avut in vedere modificarea unor hotarari ale Consiliului Local privind aprobarea concesionarii unor suprafete de teren si aprobarea cesionarii drepturilor unor contracte de concesiune. O alta modificare a privit Hotararea Consiliului Local nr. 62 / 26 aprilie privind aprobarea listei cu transportatorii serviciului de transport in regim de taxi, declarati castigatori dupa analizarea cererilor si a criteriilor de departajare.

De asemenea, pe ordinea de zi a acestei sedinte s-au mai aflat indreptarea unei erori materiale din cuprinsul anexei la Hotararea Consiliului Local privind aprobarea reactualizarii structurii organizatorice a Spitalului Municipal "Sfantul Ierarh Dr. Luca" si evidentierea problemelor diverse, semnalate de catre consilierii locali.

In ziua de 27 august, Consiliul Local Onesti a fost convocat la o noua sedinta extraordinara. De aceasta data pe ordinea de zi au fost cuprinse doar patru proiecte de hotarare. Acestea s-au referit la aprobarea cheltuielilor necesare privind organizarea evenimentului cultural - artistic "Zilele Culturii Calinesciene", la aprobarea diminuarii cotei de profit aplicata de SC Domeniu Public si Privat SA la situatiile de lucrari emise de Primaria municipiului Onesti (proiect de hotarare ce a fost retras de pe ordinea de zi a precedentei sedinte a Consiliului Local). In timp ce proiectele mentionate au avut ca initiator pe Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului, consilierul local Gelu Panfil a fost initiatorul unui proiect de hotarare privind actualizarea proiectului "Reparatii capitale , modernizare si eficientizare energetica la Spitalul Municipal Sfantul Ierarh Dr. Luca din Onesti"

O unda de optimism poate aduce in municipiul Onesti o recenta hotarare a consilierilor locali, ce au fost pusi in fata unui fapt implinit. Astfel, ordinea de zi a unei recente sedinte a Consiliului Local Onesti a fost suplimentata cu proiectul de hotarare privind preluarea de catre Ministerul Transporturilor a portiunii de 5,2 km, de la Onesti la Radeana, a drumului national 11 A (Onesti - Adjud), care se afla de mai multi ani intr-o stare critica. "Valoarea reparatiilor acestui drum este foarte mare in comparatie cu bugetul local al municipiului Onesti, astfel ca o sa fie preluat pe baza de protocol, in administrarea Ministerului Transporturilor", a declarat Nicolae Gnatiuc, primarul Onestiului.

Este de notat faptul ca edilul - sef al Onestiului a considerat acest moment "istoric" si a cerut consilierilor locali ai municipiului ca sa voteze pozitiv proiectul de hotarare propus. "Fiind pe transparenta decizionala, trebuie voturile tuturor consilierilor locali, pentru a se vedea care este aportul fiecaruia dintre acestia! Sper sa nu se intample altfel acest lucru, indiferent de ce ambitii politice are fiecare consilier local", a mai mentionat Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onesti, care a subliniat faptul ca "insusi Ministrul Transporturilor, Lucian Sova a facut propunerea ca prin ordonanta a Guvernului Romaniei sa fie preluata portiunea de 5,2 km a DN 11 A".

Toti consilierii locali ce au participat la aceasta sedinta au votat pentru preluarea de catre Ministerul Transporturilor a drumului ce se afla la intrarea dinspre Adjud in municipiul Onesti, "concluzia generala" fiind ca "orice onestean isi doreste repararea - cat mai repede!, a acestei portiuni de 5,2 km". Este de notat faptul ca soferii ce trec prin municipiul Onesti si care merg spre municipiul - resedinta de judet mai au o veste buna, din localitatea Sanduleni spre Bacau fiind asternut in aceste zile un nou covor asfaltic. De asemenea si in municipiul Onesti se lucreaza la asfaltarea strazii Tineretului (in foto), care uneste doua din bulevardele onestene, Oituz si Republicii. Astfel, dupa ce a fost finalizata o prima portiune, se continua asfaltarea in zona Politiei municipiului si Judecatoriei Onesti, pana in fata Pietei Agroalimentare, ca lucrari fiind prevazute si repararea trotuarelor.
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII