Cauta
‹‹Suntem mandri de ei!››20/04/2018


Faza nationala a olimpiadelor scolare a adus rezultate de prestigiu pentru elevii Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" din Onesti. Aceste rezultate au fost evidentiate intr-un mesaj de felicitare adresat de catre prof. Mihai Ursachi, directorul Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" din Onesti atat elevilor cat si cadrelor didactice care au pregatit olimpicii: "Si in acest an elevii scolii noastre au reprezentat cu cinste judetul Bacau la Faza nationala a Olimpiadelor scolare!"

Evidentiem faptul ca elevul Adrian Vasile Lazarescu (din clasa a XII a, ce s-a remarcat in numeroase concursuri scolare nationale, el fiind atras de mai multe discipline de studiu, la care a reusit performante notabile), la Olimpiada Nationala de Istorie din acest an a obtinut o mentiune. Este de notat si lucrul deosebit ca Adrian Vasile Lazarescu a fost prezent pentru cea de-a treia oara la o intrecere atat de puternica! "Am fost emotionat sa imi revad prietenii, cunoscuti la editiile anterioare, sa intalnesc alti liceeni fermecati de enigmele stiintei trecutului. La aceasta olimpiada subiectele au avut un grad ridicat de dificultate, specific etapei nationale dar am trait un moment emotionant la deschiderea festiva, cand am fost primiti cu steaguri nationale intr-o coloana de elevi imbracati in straie populare!", ne-a declarat olimpicul Adrian Vasile Lazarescu bucuros ca la Alba Iulia (unde a avut loc olimpiada), a putut vizita Cetatea Alba Carolina, Muzeul Unirii, Sala Unirii si alte obiective incarcate de istorie de aici.

Mentionam ca Adrian Vasile Lazarescu a fost pregatit de catre prof. Luminita Cristina Onofrei pentru obtinerea acestui succes, la Olimpiada Nationala de Istorie, ea fiind si profesor insotitor al lotului olimpic la competitia de la Alba Iulia, la care au participat peste 200 de elevi pasionati ai acestei stiinte. Cuvintele sale despre aceasta olimpiada exprima o mare implinire: "Suntem bucurosi de rezultatul obtinut de catre Adrian Vasile Lazarescu, ce este unul deosebit! Este de evidentiat aceasta performanta pentru un colegiu tehnic, unde elevii studiaza Istoria o ora pe saptamana iar inclinatiile acestora sunt mai mult pe profil tehnic sau economic! Este un succes deosebit si pentru judetul Bacau deoarece este singurul rezultat cu care s-a intors lotul olimpic bacauan de la Alba Iulia. Acest rezultat a venit dupa a treia participare a elevului Adrian Vasile Lazarescu la Olimpiada Nationala de Istorie!"

Obtinerea a doua premii II (la Olimpiada Nationala de la disciplinele din Aria Curriculara Tehnologii – Domeniul Protectia Mediului, prin eleva Ioana Andreea Rughinis (foto) si la Domeniul Constructii, Instalatii si Lucrari publice prin Cosmin Bogdan Toader), a incununat olimpicii de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi", care se mandresc si cu alte rezultate notabile. Astfel, elevul Stefan Ghihanis a cucerit un premiu special pentru cea mai buna lucrare practica la Olimpiada Nationala la disciplinele din Aria Curriculara Tehnologii – Domeniul Mecanica, iar la Domeniul Constructii, Instalatii si Lucrari publice, Marian Cristian Moise a obtinut o mentiune. De asemenea,la Olimpiada Nationala de Istorie elevul Adrian Vasile Lazarescu a obtinut o mentiune.
Ioana Andreea Rughinis
Una din performantele cele mai mari a fost realizata de eleva Ioana Andreea Rughinis, ea fiind castigatoarea premiului II al Etapei nationale a Olimpiadei la disciplinele din Aria Curriculara Tehnologii, profil Resurse naturale si Protectia Mediului, Domeniul Protectia Mediului. Ea a fost pregatita in obtinerea acestui rezultat de catre profesorii Georgeta Rusu, Mihaela Buca si Mirela Motea. Despre aceasta olimpiada care a avut loc la Calarasi prof. Georgeta Rusu ne-a declarat: "Eleva Ioana-Andreea Rughinis si-a dorit mult sa participe la aceasta olimpiada si a muncit foarte mult. ‹‹S-a investit in ea timp›› de catre cadrele didactice - profesori de specialitate. Ioana-Andreea Rughinis a asimilat usor toate cunostintele transmise in aceasta perioada de pregatire, ce a constat in cateva module . La Calarasi a fost proba teoretica si proba practica. La proba teoretica ea a obtinut un punctaj de 77.75 puncte iar la a doua proba, cea practica, s-a descurcat foarte bine si a primit 98 de puncte! Rezultatul final a fost de 87.88 puncte, care a clasat-o pe locul 2, ea fiind la doar 22 de sutimi de primul loc!" Prof. Georgeta Rusu a facut cunoscut faptul ca la ceremonia festiva de premiere, din seara zilei de 5 aprilie Ioana Andreea Rughinis a fost felicitata si a primit o diploma prin care a fost recunoscuta munca depusa de ea si de profesorii sai in decursul anilor de studiu. Alaturi de profesorii Georgeta Rusu, Mihaela Buca si Mirela Motea la obtinerea acestui succes al elevei Ioana Andreea Rughinis si-a adus contributia si laboranta Carmen Rebegea. "Ea a avut un rol important in pregatirea ustensilelor, a reactivilor si a lucrarilor de laborator necesare pentru participarea si pregatirea practica a Ioanei Andreea Rughinis la aceasta olimpiada nationala", a mentionat prof. Georgeta Rusu, care ne-a dat si vestea ca "pentru viitor Ioana doreste ca sa urmeze studii superioare de Farmacie, acum fiind foarte fericita de acest rezultat!"

O performanta la fel de importanta este cea obtinuta de catre elevii Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" din Onesti, Cosmin Bogdan Toader (clasa a XI-a - premiul II) si Marian Moise (clasa a XII-a, mentiune I) la Etapa nationala a Olimpiadei la disciplinele din Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Constructii, Instalatii si Lucrari publice. Aceasta a avut loc in judetul Dambovita, la Targoviste si s-a bucurat de o competitie prin masurarea propriilor performante, cu dorinta de a fi cel mai bun. Mentionam ca olimpicii Cosmin Bogdan Toader si Marian Moise au fost pregatiti de catre profesoara Maria Paslaru, ei evidentiindu-se si la Etapa judeteana a acestei olimpiade, la care au aratat ca sunt "o forta" a Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" , prin faptul ca intreg podiumul de premiere la clasa a XI a a fost de la colegiul onestean.

Elevii Stefan Ghihanis (clasa a XI-a, in foto) si Silvestru-Iustin Adam (clasa a XII-a), au participat la Etapa nationala a Olimpiadei la discipline din Aria Curriculara Tehnologii, Domeniul Mecanica. Dupa cum ne-a declarat prof. Rodica Neneciu "aceasta olimpiada a avut loc la Liceul Tehnologic de Constructii de Masini din Mioveni (jud. Arges) si a constat in doua probe, scrisa si practica. La clasa a XI-a Stefan Ghihanis a primit Premiul special pentru cea mai buna lucrare la proba practica, reusind sa acumuleze numarul maxim de puncte - 100 de puncte! A fost singurul elev din cei 64 de participanti care a reusit sa acumuleze punctajul maxim! El s-a s-a clasat pe locul X in timp ce Silvestru-Iustin Adam, de la clasa a XII-a, s-a clasat pe locul XII, la proba practica reusind un punctaj de 90.5 puncte. Aceste rezultate au fost imbucuratoare, tinand cont ca proba practica a cuprins doua etape, una de a lucra la calculator pentru proiectare CAD si o proba de masuratori." Fiind si profesor insotitor la aceasta olimpiada prof. Rodica Neneciu a remarcat "organizarea impecabila si faptul ca am putut vizita si mai multe obiective turistice din zona, cum sunt Manastirea Curtea de Arges, Cetatea Poienari, Lacul Vidraru. Atat pentru mine, ca insotitor cat si pentru elevi, participarea la aceasta olimpiada a fost o experienta placuta, emotionanta, cu prieteni noi. Aceste motive il fac pe elevul Stefan Ghihanis sa-si doreasca sa participe si anul viitor si sa obtina un rezultat mai bun iar elevului Silvestru Iustin Adam ii doresc succes la examenul de bacalaureat si sa urmeze o facultate dorita". Mentionam ca profesorii care au pregatit acesti elevi sunt Loreta Moisa, Rodica Neneciu si Elvira Antohi.

Odata cu mentionarea acestor rezultate obtinute de elevii Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi" mai este un gand de evidentiat, cel al profesorilor, care au marturisit "suntem mandri de ei, pentru scoala noastra si pentru viitor!"
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII