Cauta
Toamna cu vesti noi la CSM Onesti31/10/2017


Noi bucurii si mai multe prilejuri de a fi mandri prin rezultatele si performantele obtinute "au batut" in pragul acestei toamne la Clubul Municipal Onesti. Directoarea acestei institutii, prof. Ingrid Istrate este fericita ca gimnastele de aici vor fi pregatite de prof. Matei Stanei, astfel ca este bine pentru toate cluburile cu sectii de gimnastica sa auda faptul ca "vom scrie din nou istorie la Onesti!" Prof. Ingrid Istrate a mentionat ca "antrenorul Matei Stanei este cel care «a dat si a creat» gimnasta Catalina Ponor si dorim ca sa se simta la CSM Onesti ca acasa, venind la noi cu mari dorinte". Este de remarcat faptul ca Matei Stanei a pregatit-o pe Catalina Ponor (care a depasit-o pe Nadia Comaneci la numarul de medalii europene!), si pentru competitii internationale "de top" - inclusiv la "Europenele" care au avut loc in Romania, la Cluj (unde a obtinut o medalie de aur la barna). Sa evidentiem si faptul ca "sportul nu are varsta!", Catalina Ponor avand "doua reveniri" in gimnastica, dupa ce pentru cativa ani s-a indepartat de barna, paralele, sol si sarituri! Astfel, prima data a revenit la varsta de 25 ani, in 2012 ea cucerind un numar de 5 medalii (la Europene si la Jocurile Olimpice - unde a fost "portdrapelul" Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro) iar acum, in 2017 a obtinut medalia de aur la Campionatele Europene de gimnastica de la Cluj...

"Bucuriile in medalii" au fost aduse la Clubul Sportiv Municipal Onesti de catre sportivi de la sectia de haltere. Astfel, Mihaela Cambei si Marinela Morosan (la feminin) dar si Paul Dumitrascu (la masculin) au imbogatit panoplia de medalii a clubului onestean dupa ce au participat la Campionatele Europene de Juniori , care au avut loc la Pristina (in Kosovo). Mihaela Cambei (ce a evoluat la categoria 48 kg), a realizat o performanta notabila la aceasta competitie, ea cucerind trei medalii de aur (la stilurile smuls - 70 kg, aruncat - 88 kg si la total - 158 kg!) Fiind felicitata pentru obtinerea acestor medalii Mihaela Cambei a marturisit ca "emotiile n-au fost atat de constructive, simtindu-ma putin singura". Directorul CSM Onesti, prof. Ingrid Istrate a felicitat-o pe Cristina Maftei, antrenoarea care i-a descoperit calitatile si aptitudinile de halterofila, ce i-au adus Mihaelei Cambei puterea ca sa ajunga la aceste stralucite rezultate. "Ea este primul produs scos la CSM Onesti de antrenoarea Cristina Maftei", a mentionat prof. Ingrid Istrate.

Marinela Morosan (ce a fost "descoperita" de antrenorul Gheorghe Maftei iar in ultimii 5 ani a fost pregatita de prof. antrenor Marin Zaldoi), a evoluat la U - 17 si a cucerit la Campionatele Europene de Haltere trei medalii de argint (rezultatele obtinute de ea au fost 80 kg la stilul smuls, 98 kg la stilul aruncat si 178 kg la total. Profesorul antrenor Marin Zaldoi (ce coordoneaza activitatea la sectia de haltere a CSM Onesti), a mentionat ca "Marinela Morosan a avut de infruntat tot o romanca pentru obtinerea primului loc, pe botosaneanca Raluca Olaru. Daca ridica 82 kg, la fel cum a reusit la Campionatele Nationale, Marinela Morosan ar fi fost campioana europeana! Inedita a fost insa lupta data de doua romance pentru obtinerea medaliei de aur! Dar este de evidentiat faptul ca la aceasta competitie Marinela Morosan a invins adversarele de care nu a putut trece la Campionatele Mondiale de Haltere, astfel ca a scapat de acest stres!" La categoria 69 kg a concurat si halterofilul onestean Paul Dumitrascu (pregatit de prof. antrenor Marin Zaldoi). Paul Dumitrascu a reusit performanta de a cuceri medalia de aur la stilul aruncat (cu 169 kg) si medalia de argint la total (296 kg, aici fiind devansat de armeanul Armen Grigorian, care a avut acelasi rezultat dar a fost cu 340 grame mai usor la cantar). "Ma gandeam ca Paul Dumitrascu va depasi problemele de la stilul smuls (unde a reusit 127 kg iar una dintre incercari a ratat-o!) El a recuperat multe kilograme la stilul aruncat dar trebuie sa amintim ca in luna aprilie a acestui an la Campionatul Mondial de juniori din Thailanda, la categoria 69 kg a obtinut medalia de bronz - cu 166 kg, la acest stil", a mentionat prof. Marin Zaldoi. Este de remarcat faptul ca la competitia de la Pristina halterofilii romani au obtinut un numar de 42 de medalii (18 de aur, 17 de argint si 7 de bronz), lasand deseori impresia ca pe tot podiumul de premiere sunt sportivi din Romania!

Acestor frumoase si stralucitoare rezultate obtinute de halterofilii de la CSM Onesti (aflati acum in lupta pentru a deveni campioni la Campionatele Nationale de Juniori ale Romaniei, competitie ce se desfasoara la Bascov, in jud. Arges), li se alatura o veste imbucuratoare pentru cei care practica acest sport in municipiul de pe valea Trotusului: a fost aprobata finantarea pentru inceperea noii constructii a salii de haltere! "Aceasta este o mare realizare atat pentru noi - Clubul Sportiv Municipal dar si pentru municipiul Onesti, ca sa apara o constructie noua, pentru sport!", a declarat prof. Ingrid Istrate, director al CSM Onesti.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 
un microbist de sport
#1 : 12/11/2017, 16:34
Felicitări sportivilor !
În egală măsură se cuvin felicitări și antrenorilor Cristina Maftei, Marin Zăldoi și Gh.Maftei ”Moșu ”. Nu în ultimul rînd se cuvin felicitări prof Ingrid Istrate pentru managimentul impecabil asigurat unui club ce ”îndrăznește” să performeze în condiții de restriște economică. La multe discipline sportive se ”luptă” (la nivel național) cu Dinamo, Steaua, Craiova sau Constanța. Clubul Sportiv Municipal, însăși prin denumire, ar trebui să primească mai multă atenție din partea administrației locale și în mod special din partea CL Onesti. Din ce s-a putut ”observa” până acum, CL Onesti, prin unii reprezentanți ai săi, a avut ”ochi” numai spre secția de badminton a CSS. Să nu uităm ca la CSS Onesti mai sunt catedrele de lupte, judo și fotbal. Au mai fost două catedre: - volei și handbal. Acestea au fost desființate, de vechea conducere a clubului sportiv din motive neelucidate încă.


IMAGINEA SAPTAMANII