Cauta
Un grup de olandezi in sprijinul comunitatii din Gura Vaii24/08/2017


Un grup de olandezi, de la Fundatia Werkgroep Legveld au devenit prieteni pe viata ai locuitorilor din comuna Gura Vaii. Olandezii au finalizat in zilele trecute amenajarea unui sediu modern pentru dispensarul medical din aceasta comuna, prilej cu care au primit gandurile de bine ale localnicilor. Astfel, finalizarea lucrarilor de aici a adus o atmosfera placuta, de bucurie, atat pentru grupul de voluntari olandezi cat si pentru locuitorii comunei Gura Vaii. Valerica Mihalcea, primarul acestei comune a declarat:"Este o mare onoare sa va avem in mijlocul nostru. Realizarea acestui dispensar este un fapt care a unit pentru totdeauna doua comunitati! Am avut prilejul de a vedea la dumneavoastra o disciplina in munca pe care si noi trebuie sa o invatam. Cu atat mai mult este un exemplu ceea ce ati realizat la Gura Vaii cu cat munca dumneavoastra se indreapta catre o larga comunitate, pentru cei ce necesita o ingrijire medicala. Ne straduim ca in timpul cel mai scurt sa dotam si sa inauguram acest dispensar, ce reprezinta munca ce ati efectuat-o timp de trei saptamani!"

Primarul comunei Gura Vaii, Valerica Mihalcea a inmanat cate o diploma de merit fiecarui voluntar olandez si buchete de flori celor ce si-a adus contributia la amenajarea dispensarului. Este de remarcat faptul ca alaturi de tineri si tinere in grupul din Olanda s-au aflat si cateva familii, insotite de copii mici, ce au tinut sa participe activ la aceasta lucrare. Mai mult, este de notat faptul ca noul dispensar de la Gura Vaii a insemnat pentru olandezi realizarea unei amenajari moderne unei constructii solide, mai vechi! "Este putin ca sa va spunem ca va multumim ! Apreciem toata comunitatea dumneavoastra, sa aveti tot binele facut inmultit de sute si sute de ori", a mai mentionat primarul comunei Gura Vaii, Valerica Mihalcea marturisind ca "la 63 de ani, este prima data cand viata mi-a oferit un moment atat de frumos! Vom tine legatura cu dumneavoastra si oricand veti fi in zona, sunteti prietenii nostri si vom fi gazde primitoare". Saskia Verdoes, presedinta Fundatiei "~mpreuna pe calea vietii" (ce activeaza la Onesti si care s-a implicat in realizarea acestui proiect), a transmis mesajul olandezilor, care au declarat:"Vacanta noastra a fost prea scurta dar am reusit, dupa o perioada de pregatire, sa finisam cladirea dispensarului in 12 zile de munca! Multumim Primariei si Consiliului Local Gura Vaii pentru ospitalitatea cu care am fost primiti in aceasta localitate. Multumim localnicilor care ne-au ajutat la punerea gresiei si a faiantei, pentru ca fara sprijinul lor nu am fi reusit! Noi am incercat sa ajutam oamenii ce au nevoie de sprijin!" Momentele cele mai inaltatoare de la Gura Vaii au fost cele in care grupul de olandezi a interpretat Imnul National al Olandei si vizita prin spatiile noului dispensar. Trecand din incapere in incapere o surpriza placuta a fost sa auzi cuvinte din limba romana pe care olandezii le-au rostit cu mare placere: "sanatate" si "sa aveti multI ani!" Modul cum arata noul dispensar a adus o deosebita bucurie si doctoritei Luminita Matache, ce vegheaza la sanatatea locuitorilor comunei Gura Vaii.
Mentionam ca voluntari ai Fundatiei Werkgroep Legveld din Olanda au realizat in anii trecuti in judetul Bacau dispensarele medicale din localitatile Buciumi, Dumbrava (com. Gura Vaii), Albele (com. Barsanesti), Buda (com. Berzunti) . Olandezii au realizat doua obiective si in municipiul Onesti: un dispensar medical la Colegiul Tehnic "Petru Poni" si cladirea unei scoli pentru copiii cu dizabilitati.
Ion Moraru


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII