Cauta
Un pas inainte pentru deschiderea europeana20/10/2018


La Colegiul National "Dimitrie Cantemir" din Onesti elevii sunt dornici de a dezvolta parteneriate transnationale cu firme IT, de a impartasi din experienta de lucru efectiv intr-un mediu multicultural. "Future Career? - TOUCH IT! (2016-1-RO01-KA102-024210)" - acesta este titlul proiectului promovat de cei 23 de elevi ai Colegiului National "Dimitrie Cantemir" Onesti din clasa a X-a E, profilul matematica-informatica cu engleza intensiv, indrumati de profesorii coordonatori, Gabriela Felicia Filip (Limba engleza) si Lenuta Basoc (Fizica), in cadrul campaniei "Erasmus+ Explore IT with Us", cu care grupul de elevi ambitiosi intra in competitia nationala Euroscola 2018 organizata de Biroul de Informare al Parlamentului European. Cei 23 elevi sunt: Alexe Vlad Andrei, Balint Robert, Birtea Bogdan Octavian, Calfa Mihai, Carausu Maria, Catea Francesca Rita, Cercel Cosmin, Ene Flavia, Filip Bianca Maria, Ghinet Iustin Gabriel, Gotschik Clara Maria, Hanganu Sonia Serena, Hirbu Andrei, Lupu Razvan Ioan, Neculaita Mocanu Malina Andreea, Popa Tudor Valentin, Pricopi Andrei, Stancu Diana Elena, Suditu Mara - Ioana, Zotica Stefan Lucian, Ciobanu Francesco, Guramba Robert Petru si Palaghita Mara Andreea.

Proiectul "Future Career? - TOUCH IT!", realizat cu finantare europeana in valoare de 63248 € a avut ca beneficiari directi doua grupuri de cate 10 elevi (clasa a XI-a, profil matematica-informatica cu engleza intensiv), care au participat la doua stagii de pregatire in domeniul IT in Portsmouth, Marea Britanie. In cadrul programului elevii au invatat sa creeze aplicatii pentru sistemul de operare Android, rezuland 9 aplicatii apreciate de profesorii mentori si de companiile britanice partenere (Training Vision si Infonet Media). Cei 20 de participanti au petrecut trei saptamani in familii gazde din Portsmouth utilizand tot ceea ce au invatat in cadrul orelor de limba engleza si informatica intr-un mediu nou, multicultural. Experienta acumulata de participanti in procesul de selectie si la stagiile de pregatire, competentele dezvoltate in domeniul IT si cele de comunicare in limba engleza au contribuit la formarea viitorilor absolventi ai Colegiului National "Dimitrie Cantemir" pentru cariera pe care o vor urma.

Echipa participanta la competitia Euroscola 2018 deruleaza in perioada 3-17 octombrie 2018 in cadrul colegiului si al comunitatii onestene, precum si pe retele de socializare campania de promovare "Erasmus+ Explore IT with Us". Obiectivele acestei campanii vizeaza promovarea activitatilor desfasurate de beneficiarii stagiilor de formare in domeniul IT si a importantei parteneriatelor si programelor de finantare europene pentru educatia tinerilor si adultilor, elevii urmarind, de asemenea, informarea membrilor comunitatii onestene cu privire la beneficiile proiectelor de mobilitate "Erasmus+". Activitatile de promovare includ realizarea si distribuirea de materiale promotionale (afise, pliante, film de prezentare, aplicarea si interpretarea unor chestionare, organizarea a doua activitati de tip workshop sustinute de cei 10 elevi care au participat in luna mai 2018 la al II-lea stagiu de pregatire, realizarea paginii si a site-ului campaniei, precum si a grupului "Erasmus+ The Hub, Explore IT with Us", in care sunt invitati sa se inscrie elevi, studenti, profesori, organizatii si institutii care au participat la proiecte Erasmus+. Acest grup se doreste a fi o platforma pentru promovarea programului Erasmus + si initierea de noi parteneriate in cadrul acestuia.

Le uram succes elevilor "cantemireni" in competitia Euroscola 2018, mai ales ca, daca se vor numara printre castigatori, vor participa la unul din evenimentele intitulate "Ziua Euroscola" la sediul Parlamentului european de la Strasbourg.
Prof. Gabriela Felicia Filip, Colegiul National "Dimitrie Cantemir" Onesti


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII