Cauta
Vesti de la SC Chimcomplex SA Borzesti23/02/2018


SC Chimcomplex SA Borzesti - singura "citadela" la care flacara petrochimiei trotusene arde nestins, are in pragul apropiatei primaveri mai multe vesti, de bun augur pentru onesteni si pentru toti cei care doresc dezvoltarea industriei chimice din Romania. Noutatea de care se pot bucura cei peste 800 de salariati de la SC Chimcomplex SA si familiile acestora este data de faptul ca in ziua de 21 februarie , la sedinta Consiliului Sindicatului Chimistul (sindicatul reprezentativ din cadrul SC Chimcomplex SA Borzesti), a fost acceptata oferta facuta de Comisia paritara a administratiei acestei societati. Astfel incepand cu 1 februarie personalul care lucreaza in schimburi va beneficia de o crestere a salariului negociat cu 400 lei lunar iar pentru personalul de zi cresterea va fi de 450 lei lunar. Cum valabilitatea contractului colectiv de munca este pentru o perioada de doi ani, incepand cu 1 februarie 2019 cresterea salariului negociat va fi cu 200 lei lunar. De asemenea Comisia paritara de la SC Chimcomplex SA Borzesti a hotarat acordarea unei prime nete de 150 lei cu ocazia zilei de 8 Martie pentru personalul feminin al acestei societati comerciale. Liderul Sindicatului "Chimistul", Vasile Boghici ne-a declarat:"Situatia financiara a SC Chimcomplex SA Borzesti a permis aceasta crestere salariala. S-a semnat Contractul colectiv de munca iar aceste negocieri au fost posibile cu sprijinul presedintelui Consiliului de Administratie al SC Chimcomplex SA Borzesti, ing. Virgiliu Bancila avand aprobarea omului de afaceri Stefan Vuza, presedinte al Grupului de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR), din care face parte si Chimcomplex-ul".

Sa notam si alte vesti de la aceasta mare societate comerciala de pe platforma industriala a Borzestiului, cele mai importante fiind despre faptul ca Chimcomplex va prelua mai multe active ale SC Oltchim Ramnicu Valcea. Dupa ce la 6 iulie 2017 aceasta firma onesteana a depus o oferta pentru o parte din pachetele de active ale SC Oltchim SA, la 18 octombrie Chimcomplex-ul a incheiat Contractul de vanzare – cumparare a pachetelor 1-5 si partial 7 prin preluarea acestor active. Grupul SCR, ce detine SC Chimcomplex SA, a fost astfel garantul direct al acestei tranzactii ce vizeaza crearea unui gigant romanesc in industria chimica, respectiv Compania Romana de Chimie. Infiintarea acestei companii va urma exemplele recente din alte tari vecine, cum este in Polonia unde a fost relansata productia de ingrasaminte chimice prin reunificarea a 16 combinate chimice de stat si private intr-o noua companie. Exemple similare de centralizare s-au inregistrat si in Germania, Ungaria si Italia. Este de mentionat faptul ca Adunarea Generala a creditorilor Oltchim SA a aprobat contractul de vanzare de active (Pachetele 1-5 si partial 7) incheiat intre Oltchim SA - in calitate de vanzator si Chimcomplex SA Borzesti - in calitate de cumparator si Serviciile Comerciale Romane SA, in calitate de garant.

Tot la Chimcomplex SA Borzesti - unde in perioada urmatoare vor fi derulate noi investitii - se afla in probe tehnologice noua instalatie Clorura de Clorcolina (pentru care s-a depus la ARPM Bacau autorizatia de mediu). De la SC Chimcomplex SA Borzesti mai notam ca la 25 ianuarie 2018 Consiliul de Administratie al acestei societati a finalizat Etapa I a procedurii de majorare de capital (derulata intre 27 octombrie 2017 - 24 ianuarie 2018), urmand sa se deruleze si Etapa a II a a acestei proceduri.
Evidentiind personalitatea presedintelui Consiliului de administratie de la SC Chimcomplex SA Borzesti, ing. Virgiliu Bancila, mai notam un lucru: in cadrul Galei "Excelenta in Management" organizata de revista Capital in ziua de 7 iunie 2017 ing. Virgiliu Bancila a primit Premiul special pentru 50 de ani de activitate in industria chimica. Aceasta distinctie incununeaza recunoasterea oficiala pentru rezultatele deosebite pe care ing. Virgiliu Bancila le-a obtinut in aplicarea unui management performant si pentru realizarea unor investitii importante in cadrul SC Chimcomplex SA Borzesti in perioada 1990-2009.
Ion Moraru

Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII