Cauta
Zile de distractie la Onesti15/06/2018


La Onesti a fost iarasi mare distractie la Festivalul Verii. Dupa ce la sfarsitul lunii mai onestenii s-au putut bucura, in Parcul Municipal, de intalnirea cu nume cunoscute ori mai putin sonore ale muzicii (Nineta Popa, Veta Biris, Mike Godoroja& Blue Spirit, Marius Mihalache, Jasmine Socaci si altii) si la inceputul lunii iunie "veselia a continuat" in municipiul de pe Trotus. In cadrul "Festivalului Verii", pe scena amplasata in Parcul Municipal onestenii si iubitorii muzicii din localitatile apropiate municipiului au avut prilejul de a urmari recitalurile sustinute de mai multi solisti de muzica populara si usoara precum si de ansambluri folclorice. Un fapt laudabil este dat de participarea la acest "festival prelungit" a tinerelor sperante ale cantecului, care urcand pe scena prind curaj pentru a evolua cu brio si capata experienta! Si a mai adus acest festival onestenilor bucuria de a se intalni cu "formatii mari" pe care iubitorii muzicii le asteapta de ani de zile in orasul de la confluenta a patru rauri (Trotus, Tazlau, Casin si Oituz), oras ce devine din ce in ce mai mult un targusor, in care lumea cunoaste aproape pe fiecare!... (fiind si acesta un bun prilej de discutii!)

Daca vineri, 1 iunie, oaspeti ai Onestiului au fost Petrica Stoian Matu si Petronela Radu, pentru seara de 2 iunie programul artistic a fost si mai incarcat! Si nu numai asa incarcat ci si ... "cu multa adrenalina", invitat al "Festivalului Verii" fiind nimeni altul decat ... solistul de muzica populara Cristian Pomohaci, ce in urma cu nu mult timp a fost implicat intr-un scandal de pedofilie! Prezenta la Onesti a acestui interpret, care la sfarsitul lunii mai a fost nevoit sa anuleze participarea sa la Zilele comunei Tulucesti (din jud. Galati, locuitorii acesteia anuntand ca "il vor bate cu oua!"), a starnit numeroase discutii in randul cetatenilor municipiului. Acestia au mentionat ca nu e benefica participarea, cand se sarbatoreste Ziua Internationala a Copilului, a lui Cristian Pomohaci la Festivalul Verii de la Onesti (ce este organizat de intreprinzatorul local Nelu Butucaru).

Desi seara de sambata 2 iunie a fost una "sub amenintarea norilor de ploaie", nimic nu i-a impiedicat pe onesteni sa se adune in Parcul Municipal, la spectacolul programat in cadrul Festivalului Verii, mai ales ca s-a aflat ca o sa cante pentru publicul onestean controversatul interpret de muzica populara Cristian Pomohaci. Pe retelele de socializare s-a iscat un mare scandal impotriva participarii sale la Festivalul Verii de la Onesti dar multi locuitori ai municipiului de pe Trotus au fost siguri ca solistul de folclor Cristian Pomohaci va fi prezent in Parcul Municipal! Mai mult, spectatorii l-au aclamat pentru cateva minute, rostindu-i numele si i-au oferit si buchete de flori! Daca in zilele dinainte de acest spectacol multi oameni au fost de parere ca nu are ce cauta la Onesti Cristian Pomohaci, considerand ca "este o sfidare a bunului simt prezenta sa pe scena", au fost si persoane care au considerat ca "nu e drept sa judecam anumite situatii asupra carora se pronunta legea, la finalizarea cercetarilor!" Iata si alte comentarii dupa aceasta secventa ce inscrie (sau pastreaza!) Onestiul intr-o "enciclopedie" a lucrurilor greu de inchipuit dar totusi... posibile: "Ce ticaloasa - i lumea asta malitioasa. De ce n- am avea si noi un Elton John... al nostru! In fond cei rau in asta? Si uita asa duios Anastasia trecea…"; "Cei din breasla lui s-au pronuntat, l-au dat afara pe Pomohaci ca pe un jeg uman ce e... Restul e poveste de speriat copii iar prostimea agonizeaza in fata acestuia... ce face bani fara sa-i pese!" Un alt comentariu, o alta intrebare: "Ma intreb daca una din doamnele respective care i-au daruit flori, i-ar fi abuzat sexual un copil ...tot asa si ar fi manifestat fata de el??? Cit tupeu are acest om sa mai iasa public ca si cum nu s-a intamplat nimic... Ca fata de oameni nu are nici cel mai mic respect, macar fata de Dumnezeu!" +un alt comentariu "inca o dovada ca ne meritam soarta. Sunt sigur ca cei care l-au aplaudat pe Pomohaci si i-au scandat numele se duc, regulat, la biserica. Mai rau e ca au drept de vot!" si concluzia: "cum poti sa te indoiesti cat de «ONESTI» sunt locuitorii din Onesti?" Cam retorica aceasta concluzie dar vorba unui cunoscut onestean - ce se va intoarce in presa (Roland Henrik Gotschik): "Potrivit istoriei noastre romanul a simpatizat cu hoti, talhari si alte soiuri de haiduci, fie ei moderni!" Cristian Pomohaci, interpretul preot ce nu mai are dreptul sa imbrace sutana preoteasca printr-o hotarare a Bisericii Ortodoxe Romane, a interpretat la Onesti mai multe melodii din repertoriul Tarii Nasaudului, fiind de fiecare data aplaudat!

Onestenii au cerut si cer mai mult respect pentru artistii adevarati, care se daruie pe scena, nefiind blamati de nici un lucru necurat si au trait o mare tristete pentru faptul ca un tanar talentat al municipiului (Mihai Munteanu, component al formatiei Bere Gratis), a evoluat pentru prima data in orasul sau natal in ziua de 27 mai a acestui an, fara ca nimeni sa semnaleze vre-un motiv de mandrie locala!

Duminica, 3 iunie, pe scena din Parcul Municipal Onesti au urcat cunoscutul interpret de muzica populara Benone Sinulescu si ansamblurile artistice "Brau barsanestean" si de la Centrul de Cultura si Arte "Carmen Saeculare" din Piatra Neamt. Cu o orchestra deosebita, cu o formatie de dansuri populare ce au prezentat publicului onestean dansuri din mai multe zone etnografice ale tarii dar si cu interpreti de muzica populara din tinutul Neamtului, acest ansamblu a reusit sa fie pe placul onestenilor, care i-au rasplatit cu ropote de aplauze in mai multe randuri. De la Pipirig, din satul bunicului lui Ion Creanga - David Creanga, a incantat publicul solistul Neculai Gavriliu iar Florin Mihut, prin cantecele interpretate, a dovedit ca este un iscusit interpret pentru a duce mai departe traditia din familia sa. Prezentator al spectacolului ansamblului nemtean dar si interpret de folclor Ioan Hongu (culegator si de vechi cantece populare), a imbinat ... epigramele cu cantecele moldovenesti, aducand multe bucurii publicului prezent .Ne-au mai adus in suflet multe bucurii formatiile Potential (cu Cristi si Geanina Benedic - solista) si Proconsul - ce a fost asteptata de mii de onesteni! Mentionam ca "de Rusalii" onestenii s-au bucurat in Parcul Municipal si de intalnirea cu formatiile "Bere Gratis" si "Zdob si Zdub", aceasta fiind prezenta pentru prima data in municipiul de pe Trotus cu un recital incendiar.
Onesti Expres


Scrie un comentariu
Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

In cazul in care codul nu este lizibil click aici pentru a genera altul.
 


IMAGINEA SAPTAMANII