Plantele salbatice care nu au nicio utilitate si care traiesc si se dezvolta impreuna cu plantele cultivate de dumneavoastra, buruienile va vor afecta din cel putin un punct de vedere: ocupa spatiul destinat plantelor cultivate, produc umbra pentru acestea si, astfel, le afecteaza buna dezvoltare.
Pe scurt, acestea dauneaza culturilor, dar apeland la un total erbicid cultura dumneavoastra, indiferent de felul ei, se va putea dezvolta mult mai bine.
Inlaturarea eficienta a buruienilor cu un total erbicid
Cele mai intalnite buruieni sunt:
– palamida si sulfina care sunt daunatoare, pentru ca vor consuma de doua ori mai multa apa din sol in comparatie cu graul, spre exemplu. Daca aveti o cultura de grau, buruienile o vor afecta consumand apa din sol;
– laptele cucului, brandusa de toamna, cucuta, matraguna sunt alte buruieni pe care le consuma animalele pe camp. Problema este ca acestea pot provoca intoxicatii ale organelor interne ale animalelor;
– usturoiul salbatic, pelinul, sulfina galbena sunt alte buruieni care vor imprima un gust neplacut laptelui si untului.
Poate va intrebati cum apar aceste buruieni. Sunt trei categorii de buruieni din prisma aparitiei: buruienile anuale, bienale si perene.
Buruienile anuale se inmultesc prin seminte si sunt, la randul lor, impartite pe categorii. Cele efemere sunt cele care au perioada scurta de vegetatie si apar primavara, iar samanta lor se scutura inainte de maturizarea culturii. Buruienile de primavara ajung la maturitate odata cu culturile infestate. Buruienile de primavara cu germinatie tarzie ajung la maturitate dupa recoltarea culturilor. Cele umblatoare vor germina atat primavara cat si toamna, iar buruienile de toamna vor germina toamna.
In cea de a doua categorie a buruienilor, in functie de aparitia lor, sunt buruienile bienale care germineaza primavara, iar din mugurii sai de pe radacini va produce al doilea an de plante care vor fructifica.
Cea de a treia categorie este cea a buruienilor perene care se inmultesc atat prin seminte cat si vegetativ.
O alta clasificare a buruienilor se poate face dupa felul nutritiei. Aici avem: buruieni neparazite, parazite si semiparazite.
Trebuie sa stiti ca aceste probleme cauzate de aparitia buruienilor pot fi combatute prin mai multe metode. Pentru ca rezultatele sa fie optime, trebuie sa cunoasteti sursele de imburuienare, cunoasterea speciilor lor si modul de inmultire. Dupa ce v-ati informat cu privire la buruienile care au aparut in recolta dumneavoastra, pentru combaterea lor sunt aplicate masuri de preventie si masuri curative. Astfel, pentru a preveni aparitia lor, cele mai cunoscute masuri sunt: carantina, semintele conditionate la momentul semanarii, folosirea de gunoi de grajd, curatarea apei de irigat de seminte si de buruieni cu ajutorul sitei, distrugerea buruienilor rasarite pe suprafetele de sol necultivate, curatarea masinilor agricole si desigur, recoltarea la timp a culturilor.
Metodele curative se pot face in mai multe moduri:
- Metode Agrotehnice;
- Metode Fizice;
- Metode Biologice.
Utilizarea erbicidelor, care sunt substante chimice cu o actiune toxica asupra buruienilor, va va veni in sprijin in procesul de combatere a buruienilor. Acestea actioneaza imediat dupa ce au intrat in contact cu suprafata plantei si vor actiona asupra celulelor si tesuturilor buruienilor.
De unde puteti achizitiona erbicide de calitate?
Daca sunteti in cautarea unor erbicide de calitate pentru a va proteja culturile de buruieni sau pur si simplu pentru a va infrumuseta gradina, echipa pesticide-az.ro va asteapta cu produse de cea mai buna calitate si de ultima generatie.
De asemenea, la ei puteti gasi si ingrasaminte sau seminte, precum si alte produse destinate agriculturii. Echipa formata din ingineri agronomi si horticoli va asteapta cu informatii utile si va vor sprijini in demersurile dumneavoastra, pentru ca rezultatele sa fie cele dorite si sa aveti o gradina frumoasa sau o livada sanatoasa.